Als werkgever kun je natuurlijk zelf de werving en selectie voor een nieuwe medewerker doen. Maar je kunt ook een recruitment bureau inschakelen om de juiste kandidaten te vinden. Wat kunnen redenen zijn om een bureau in te schakelen? We geven je er hier 5!

1. TIJD: er is haast bij je vacature

Idealiter ontvang je binnen afzienbare tijd een shortlist met voorgeselecteerde en geschikte kandidaten. Bijvoorbeeld omdat er iemand uitgevallen is. Met een recruitment bureau dat met een database van bekende en gesproken kandidaten werkt, bespaar je heel veel tijd die anders besteed wordt aan werven, adverteren, het netwerk inzetten en een voorselectie.

2. KENNIS: het gaat om een specialistische vacature

Stel: binnen de organisatie is te weinig kennis van het vakgebied. Dit maakt het lastig om te beoordelen wie of wat je nu precies nodig hebt voor de positie. Ook wil je goed toetsen of sollicitanten kunnen waarmaken wat ze zeggen. Een recruitmentbureau spreekt de taal, kent de markt en het vakgebied.

3. CAPACITEIT: er is nu te weinig capaciteit om zelf het wervingsproces te doen

Stel: eigenlijk maak je liever op het moment geen capaciteit vrij bij eigen medewerkers voor een wervingsprocedure. De werving uitbesteden aan een recruitment bureau bespaart dan veel capaciteit die ingezet kan worden voor andere activiteiten.

4. ARBEIDSMARKT: je beweegt in een krappe of juist ruime arbeidsmarkt

Stel: specifiek voor deze vacature, of ook in het algemeen ervaar je dat het lastig is om de juiste kandidaten aan te trekken. Op vacatures komen te weinig (kwalitatieve) reacties. Of er komen juist heel veel reacties, die allemaal goed afgehandeld moeten worden. Een recruitmentbureau werkt continu aan een netwerk, benadert de juiste professionals voor je en handelt alle sollicitaties correct af.

5. AANTREKKINGSKRACHT: je wilt aantrekkelijk zijn voor de juiste kandidaat

Merk je dat het beeld van jouw organisatie of het imago van de sector niet per se erg aantrekkelijk is voor het type professional dat je graag aan je wilt binden? Komen er vooral reacties van andere ‘soorten’ kandidaten en niet van de juiste mensen? Een recruitment consultant is in contact met professionals die misschien niet uit zichzelf zouden solliciteren of niet eens actief op zoek zijn naar een vervolgstap, maar na goede informatie vanuit het bureau wél enthousiast zijn om in gesprek te gaan.

Recruitment door HigherGrounds

Overweeg je om de werving voor een bepaalde positie uit te besteden? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!